ΥΛΙΚΑ
400γρ. Φιλέτο ψαριού
2 Πατάτες βρασμένες
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 Αβγό
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
5-6 Φρυγανιές τριμμένες
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400γρ. Φιλέτο ψαριού
2 Πατάτες βρασμένες
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 Αβγό
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
5-6 Φρυγανιές τριμμένες
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το ψάρι για 10 λεπτά σε αλατισμένο. Το στραγγίζουμε καλά και με τα χέρια το διαλύουμε. Λιώνουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο ψάρι μαζί με τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το τυρί, το αβγό, το μαϊντανό και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε τις κροκέτες σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Τις περνάμε από τη φρυγανιά και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύους που έχουμε λαδώσει ελαφρά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά γυρίζουμε τις κροκέτες για να κάνουν κρούστα και από τις δύο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: