Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
350γρ. Ρύζι κατάλληλο για ριζότο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
3 Ντομάτες τριμμένες
Λίγες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλια.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη τριμμένη ντομάτα και τις λιαστές ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο βασιλικό.
  • Προσθέτουμε το μισό ζωμό και ανακατεύουμε. Όταν απορροφήσει το ρύζι το ζωμό, ρίχνουμε και τον υπόλοιπο.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη ζεστό νερό.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: