ΥΛΙΚΑ
350γρ. Ρύζι κατάλληλο για ριζότο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
3 Ντομάτες τριμμένες
Λίγες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
350γρ. Ρύζι κατάλληλο για ριζότο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
3 Ντομάτες τριμμένες
Λίγες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλια.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη τριμμένη ντομάτα και τις λιαστές ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο βασιλικό.
- Προσθέτουμε το μισό ζωμό και ανακατεύουμε. Όταν απορροφήσει το ρύζι το ζωμό, ρίχνουμε και τον υπόλοιπο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη ζεστό νερό.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: