ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
500γρ. Μανιτάρια
200γρ. Πατάτες ελαφρός βρασμένες
2 Πράσα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελάχιστο άσπρο κρασί
1 Μικρό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα πράσα και ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε πλύνει και κόψει σε λεπτές φέτες. Μόλις φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό, Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε το μάτι. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε το μίγμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
2 Φύλλα σφολιάτας
500γρ. Μανιτάρια
200γρ. Πατάτες ελαφρός βρασμένες
2 Πράσα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελάχιστο άσπρο κρασί
1 Μικρό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα πράσα και ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε πλύνει και κόψει σε λεπτές φέτες. Μόλις φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό, Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε το μάτι. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε το μίγμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: