ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι μαλακό
500γρ. Αλεύρι σκληρό
1 Κυβάκι μαγιά
1 Κούπα λάδι
Αλάτι
Νερό χλιαρό
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Αλεύρι μαλακό
500γρ. Αλεύρι σκληρό
1 Κυβάκι μαγιά
1 Κούπα λάδι
Αλάτι
Νερό χλιαρό
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι, τα δύο είδη αλεύρι, και το λάδι. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή η οποία όμως να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο με μία πετσέτα. Εγώ το αφήνω περίπου δύο ώρες.
- Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τηγανόψωμα σε ότι σχήμα θέλουμε. Βάζουμε το λάδι σ ένα τηγάνι να κάψει. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: