Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΥΛΙΚΑ
400γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 Αγγούρι με τη φλούδα του
2 Καρότα
4 Σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 Κουταλιές σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές ξίδι από κρασί
2 Κουταλιές σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
¾ Φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλίνουμε το αγγούρι με τη φλούδα του, το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Το αφήνουμε, πασπαλίζοντας το με λίγο αλάτι, να σταθεί 10΄, να ιδρώσει. Το στύβουμε με τα χέρια, να φύγουν τα πολλά υγρά και να στραγγίσει καλά. Το τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε χοντρό τρίφτη. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν. Αλατίζουμε τη σαλάτα.

Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα πλάι σε ψητό κρέας ή σε κεφτεδάκια, μπιφτέκια και άλλα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: