Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1,300γρ. Κιμά
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. Βούτυρο
  • 8 Αβγά
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 2 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
  • 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μία πρέζα κανέλα. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει ο κιμάς χωρίς υγρά.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα αλάτι πιπέρι και το βούτυρο που έχει μείνει, ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να έχουμε μία λεία κρέμα. 
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τον κιμά και από πάνω την κρέμα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: