Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Κιλό πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • Χυμό από λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 800γρ. Ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
  • 2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 300ml. Νερό
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το πεπόνι με το χυμό λεμονιού και το νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το πεπόνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. 
  • Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε γυάλινα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: