- 1 1/2 Κιλό πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- Χυμό από λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 800γρ. Ζάχαρη
- 1 Βανίλια
- 2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
- 300ml. Νερό
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το πεπόνι με το χυμό λεμονιού και το νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το πεπόνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε γυάλινα βάζα.
Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: