Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • Χυμό από λεμόνι
  • 1 Κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • Δενδρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το κρέας και τις πατάτες στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα, βάζουμε και ένα ποτήρι νερό.
  • Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1//2 ώρα. Αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στο γκριλ να πάρει χρώμα το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: