Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. Γιαούρτι
  • 2 Φλιτζάνια τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 Αβγά
  • 2 Κύβους μαγιά
  • Αλεύρι
  • 300γρ. Φέτα σε τρίμματα
  • 2 Κρόκοι αβγών για την επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τα αβγά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα αλεύρι ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα. Ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε στο καθένα λίγη φέτα και το κλείνουμε καλά. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: