Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Φύλλα σφολιάτας
  • 500γρ. Μανιτάρια σε φέτες
  • 150γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
  • 150γρ. Κασέρι τριμμένο
  • 150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. Τυρί κρέμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη 
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια, αφού εξατμιστεί όλο το ζουμί που θα βγάλουν βάζουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε τα τυριά στο τηγάνι με τη γέμιση ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη γέμιση επάνω από το φύλλο.
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: