Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

 ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ. Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 300γρ. Μανιτάρια σε φέτες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 330ml. Κρέμα γάλακτος
  • 1 Ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι με τη καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Ρίχνουμε το κρασί.
  • Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το μπούκοβο και προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  • Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. 
  • Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: