Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό πατάτες
  • 200γρ. Γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
  • 250γρ. Γκούντα τριμμένη
  • 200ml. Κρέμα γάλακτος
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 Αβγά
  • 2 Φρυγανιές τριμμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις κάνουμε πουρές. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με πιπέρι, ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: