Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 170γρ. Βούτυρο
  • 100γρ. Ζάχαρη
  • 250γρ. Κουβερτούρα
  • 120γρ. Αμυγδαλόψιχα 
  • 6 Ασπράδια
  • 6 Κρόκους
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 150γρ. Κουβερτούρα
  • 150ml. Κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν.
  • Σε μπολ βάζουμε την αμυγδαλόψιχα, τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένη κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα στο μπολ 4 κουταλιές σούπας από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει λίγα. Το αναποδογυρίζουμε σε στρογγυλή πιατέλα.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει. Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: