Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Αλεύρι
  • 2 Πρέζες αλάτι
  • 35γρ. Ζάχαρη
  • 300ml. Νερό
  • 2 Φακελάκια μαγιά
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • Σουσάμι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το νερό με τη μαγιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική και να μη κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. 
  • Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
  • Βάζουμε σε μπολ χλιαρό νερό και λίγη ζάχαρη σε άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια. Πλάθουμε τα κουλούρια.
  • Τα βουτάμε στο νερό με τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι.
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: