Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 Κιλό χωρίς κόκκαλο
  • 200γρ. Γιαούρτι
  • 2 Κρεμμύδι
  • 250γρ. Φέτα
  • 250γρ. Ανθότυρο
  • 1 Αβγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα. Το στραγγίζουμε, το βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και αυτά. Σε μπολ χτυπάμε το αβγό με λίγο νερό και μία πρέζα αλάτι. Αλείφουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: