Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Λευκά μανιτάρια
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 2 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
  • Θυμάρι
  • 100γρ. Ένταμ τριμμένο
  • 100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα κοτσάνια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και το θυμάρι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά αφού περιχύσουμε το μείγμα με το βαλσάμικο.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: