Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 4 Μελιτζάνες
  • 1/2 Κιλό κιμά
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • Μπούκοβο
  • 100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 100γρ. Κορν φλάουρ
  • 1 Λίτρο γάλα
  • Αλάτι
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 Αβγά χτυπημένα
  • Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι.
  • Τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ταψί.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ να λιώσει το κορν φλάουρ και ανακατρεύουμε με κουτάλα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και σιγά σιγά τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να τα απορροφήσει η κρέμα.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: