Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΡΑΒΑΝΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1150γρ. Ζάχαρη
  • 1,5 Λίτρο νερό
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
  • 280γρ. Αλεύρι
  • 380γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 Βανίλιες 
  • 6 Αβγά
  • 200γρ. Ζάχαρη
  • 200ml. Ηλιέλαιο
  • 200ml. Γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα, συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Χτυπάμε για λίγο και αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε το γλυκό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: