Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 4 Αβγά
  • 300γρ. Φέτα
  • 300γρ. Ανθότυρο
  • 3 Κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 Κιλό κανταϊφι
  • 2 Κούπες γάλα
  • 2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ τρίβουμε τη φέτα και λιώνουμε το ανθότυρο σπάμε ένα αβγό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  • Ξάνουμε το κανταϊφι και στρώνουμε το μισό στο ταψί.
  • Απλώνουμε το μείγμα των τυριών και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα αβγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε την πίτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: