Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Μακαρόνια
  • ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
  • 1 Κιλό κιμά
  • 1 Κρεμμύδι τριμμένο
  • 5-6 Φρυγανιές τριμμένες
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Αβγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο ξίδι
  • Λάδι για το τηγάνι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200ml. Ζωμό λαχανικών
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ καλά. 
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια περιχύνοντας με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: