Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά.
  • Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: