Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κόκορας κομμένος σε μερίδες
  • 3 Ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • 2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • Κανέλα
  • Μπαχάρι
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας. Το σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε τηγάνι με ελαιόλαδο για να πάρει χρώμα.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τον κόκορα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κρέας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 1/2 ώρα. Συνοδεύουμε με χοντρό μακαρόνι ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: