Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 700γρ. Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 500γρ. Ταλιατέλες
  • Κύβο λαχανικών
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 150γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 5 Μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 250ml. Κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente και τις στραγγίζουμε. Κρατάμε ένα ποτήρι νερό.
  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μπέικον και το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον κύβο και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το νερό που έχουμε κρατήσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, τις ταλιατέλες και το τυρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: