Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σύκα ώριμα
500γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σύκα στη μέση. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 6-8 ώρες.
  • Βάζουμε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 40 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: