ΥΛΙΚΑ
10 Φύλλα κρούστας
1 Μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
100γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά Φλωρίνης (σε άλμη) ψιλοκομμένη
100γρ. Κουκουνάρι καβουρντισμένο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10 Φύλλα κρούστας
1 Μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
100γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά Φλωρίνης (σε άλμη) ψιλοκομμένη
100γρ. Κουκουνάρι καβουρντισμένο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα τρυπητό την πασπαλίζουμε με αλάτι και την αφήνουμε για 20 λεπτά. Την ξεπλένουμε και την στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το πολτό σκόρδου και αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, βάζουμε την πιπεριά και το κουκουνάρι, ανακατεύουμε. Κόβουμε κάθε φύλλο κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας, και αλείφουμε το υπόλοιπο φύλλο με ελαιόλαδο.
- Διπλώνουμε την κάθε λωρίδα σε τρίγωνο, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: