ΥΛΙΚΑ
600γρ. Χοιρινό κομμένο σε μικρούς κύβους
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλη κομμάτια
1 Κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας μέλι
3 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
600γρ. Χοιρινό κομμένο σε μικρούς κύβους
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλη κομμάτια
1 Κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας μέλι
3 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας.
- Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το τζίντζερ και το πολτό σκόρδου και τις πιπεριές. Ρίχνουμε και το κρέας.
- Ανακατεύουμε και σοτάρουμε πολύ καλά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε το βαλσάμικο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: