ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 Φρυγανιές τριμμένες
Δυόσμο
Αλάτι
1 Αβγό
Πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
250γρ. Χυλοπίτες
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
3 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 Φρυγανιές τριμμένες
Δυόσμο
Αλάτι
1 Αβγό
Πιπέρι
Λίγο μπούκοβο
250γρ. Χυλοπίτες
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
3 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
- Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Τους τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα βαθύ τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα στο πυρίμαχο με τους κεφτέδες, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και 2 ποτήρια νερού ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν σβήσουμε το φούρνο πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: