Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

ΚΡΑΣΑΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό χοιρινά φιλετάκια
  • 250γρ. Μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδας
  • Πάπρικα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και τα μπαχαρικά, 1 ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: