Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

 ΥΛΙΚΑ

  • Αλεύρι
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Χοιρινά φιλετάκια
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 1 Ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
  • 300γρ. Μανιτάρια σε φέτες
  • Δεντρολίβανο
  • Θυμάρι
  • Φασκόμηλο
  • 1 Κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε τα φιλετάκια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, πανάρουμε τα φιλετάκια και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε τα μυρωδικά και το βούτυρο. Συνοδεύουμε τα φιλετάκια με ρύζι ή πουρέ πατάτας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: