Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 5 Ντομάτες
  • 5 Πιπεριές
  • 250γρ. Ρύζι γλασέ
  • 500γρ. Κιμά
  • 1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 Κρεμμύδι 
  • 4-5 Πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο
  • Βασιλικό
  • 1 Κουτάλια σούπας πελτέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • 500ml. Χυμό ντομάτας
  • 200ml. Ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε το επάνω μέρος. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα από τις ντομάτες. Την πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το πράσο και τον πελτέ ντομάτας Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά που πιθανόν θα βγάλουν. Αφού κρυώσει λίγο μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές τις βάζουμε σε ταψί μαζί με τις πατάτες και τη γέμιση που περίσσεψε. 
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: