Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΓΑΡΙΔΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 Αβγό
  • 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 Πρέζα βασιλικό
  • 1 Πρέζα μαϊντανό
  • 1 Πρέζα σκόρδου σκόνη
  • Αλάτι
  • 1 Πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 Κιλό περίπου γαρίδες μικρές καθαρισμένες
  • Λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε τη τριμμένη με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πλένουμε τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τις αλευρώνουμε τις βουτάμε στο γάλα και στο τέλος τις περνάμε από το πιάτο με το μείγμα φρυγανιάς.
  • Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά περίπου να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα.

Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: