Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Φύλλο σφολιάτας
  • 2 Φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
  • 200γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 100γρ. Κασέρι τριμμένο
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα μανιτάρια. Αφού πιούν τα υγρά τους ρίχνουμε τις πιπεριές, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Φτιάχνουμε μία ελαφριά μπεσαμέλ με το αλεύρι και το γάλα την οποία ρίχνουμε στο μείγμα με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Απλώνουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: