- 1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 500γρ. Κριθαράκι
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 Ντομάτες πολτοποιημένες
- 1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλα
- Δενδρολίβανο
- Μπαχάρι
- 1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
- 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας.
- Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το δενδρολίβανο, την κανέλα και το μπαχάρι.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Βάζουμε ζεστό νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί μαζί με τη σάλτσα, ρίχνουμε το κριθαράκι και 1.2 λίτρα βραστό νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Σβήνουμε το φούρνο και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: