- Χυμό από 6 πορτοκάλια
- 1 Κούπα ζάχαρη
- 1 Κούπα σταφίδες
- 1 Κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 3/4 Κούπας ελαιόλαδο
- 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
- 1 Ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 Κουταλάκι γλυκού σόδα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 1/2 Κούπα αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα καρύδια και το ξύσμα. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε. Βάζουμε και το αλεύρι με τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: