Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΟΥ

 ΥΛΙΚΑ

120γρ. Γκούντα τριμμένη

80γρ. Ψωμί του τοστ θρυμματισμένο


30γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 Αβγά χωρισμένα

300ml. Γάλα

1 Κουταλάκι γλυκού μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και τη μουστάρδα και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη  φωτιά. 
  • Σε τηγάνι βάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, το ψωμί και τη μαρέγκα σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: