1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
750γρ. Κιμά
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
750γρ. Κιμά
5 Αβγά
125ml. Γάλα εβαπορέ
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Πρέζα μπαχαάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε την ένταση και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε τον κιμά σε μπολ και βάζουμε τη γραβιέρα, τα 4 αβγά, το γάλα και το μαϊντανό.
- Λαδώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα.
- Χαράζουμε την επιφάνεια, χτυπάμε το αβγό που περίσσεψε και αλείφουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
- Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: