Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα

750γρ. Κιμά

2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα

750γρ. Κιμά

5 Αβγά

125ml. Γάλα εβαπορέ

150γρ. Γραβιέρα τριμμένη

1 Πρέζα μπαχαάρι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε τον κιμά σε μπολ και βάζουμε τη γραβιέρα, τα 4 αβγά, το γάλα και το μαϊντανό.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα. 
  • Χαράζουμε την επιφάνεια, χτυπάμε το αβγό που περίσσεψε και αλείφουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
  • Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: