Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Λίτρο γάλα

1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

2 Βανίλιες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 Κουταλιά σούπας βούτυρο

400γρ. Ζάχαρη

4 Αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: