Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΧΑΜΠΟΡΓΚΕΡ ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

 ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 Σφηνάκι τσίπουρο

Αλάτι

Πιπέρι

5-6 Τριμμένες φρυγανιές

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 Κρεμμύδι τριμμένο

1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

1 Αβγό

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1/2 Κουταλιά σούπας βούτυρο

6 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

330ml. Κρέμα γάλακτος

150γρ. Γκούντα τριμμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ 

Τηγανιτές πατάτες

Καπνιστό τυρί σε φέτες

Ροδέλες ντομάτας

Ψωμάκια για χάμπουργκερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο σχαροτήγανο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια και αλείφουμε λίγη από τη σάλτσα στο πάτο, βάζουμε μπιφτέκι μία φέτα τυρί, μία ροδέλα ντομάτας
    και τα σκεπάζουμε.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες τις οποίες περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: