Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε κυβάκια

250γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα στα 2

1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί 

Αλάτι

200γρ. Καπνιστό τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια

Πιπέρι

Ρίγανη 

Μπούκοβο 

Ελαιόλαδο

Θυμάρι

400ml. Κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας. Βάζουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Βάζουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί όταν σβήσουμε το φούρνο και το αφήνουμε το σκεύος για λίγα λεπτά μέσα στο φούρνο να λιώσει το τυρί.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: