Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

 ΥΛΙΚΑ

200γρ. Αλεύρι

200γρ. Ζάχαρη

2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 Βανίλιες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 Αβγά

100γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου λιωμένο

200ml. Κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τα αβγά. Προσθέτουμε το ξύσμα, το μπέικιν, τις βανίλιες τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Εάν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: