Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Χυλοπίτες
Ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα ζάχαρη
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Φλιτζάνι κονιάκ
2 Κύβους ζωμό κοτόπουλο
1 Ποτήρι νερό
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ. Τριμμένη γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μαϊντανό. Προσθέτουμε το πελτέ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ, τους κύβους και το νερό.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό να μείνουν al dente και τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη σάλτσα και το τυρί, ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: