Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

1 Ποτήρι σπορέλαιο

2 Ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

2-3 Ποτήρια ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό μας αρέσει


4 Ποτήρια νερό

Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τη κανέλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να πάρει χρώμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη κατσαρόλα πάνω στο μάτι και ρίχνουμε το νερό.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αδειάζουμε το γλυκό σε φόρμα για να πάρει το σχήμα που θέλουμε ή σε ατομικά μπολ και σερβίρουμε όταν κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: