Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

700γρ. Φιλέτο από στήθος κοτόπουλο

2 Κουταλιές σούπας βούτυρο


500γρ. Φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε.  Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. Σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά. Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με θυμάρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: