Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

2 Φύλλα σφολιάτας

1 Λίτρο γάλα

100γρ. Σιμιγδάλι ψιλό

30γρ. Βούτυρο

250γρ. Κασέρι τριμμένο

1 Αβγό

1 Πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά.
  • Ρίχνουμε το κασέρι, το αβγό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
  • Αδειάζουμε την γέμιση και στρώνουμε την επιφάνεια της. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο, γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα.

1 σχόλιο:

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: