Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

Ελαιόλαδο

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

1 Καρότο τριμμένο

1 Πράσο ψιλοκομμένο

1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

2 Κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια

1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

Μπαχάρι

500γρ. Χυλοπιτάκι

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, το πράσο και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 
  • Βάζουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. 
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο βάζουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Το αδειάζουμε σε ταψί και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
  • Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί καλά το χυλοπιτάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: