ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καρότο τριμμένο
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 Κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Μπαχάρι
500γρ. Χυλοπιτάκι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, το πράσο και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Βάζουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι.
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο βάζουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε καλά.
- Το αδειάζουμε σε ταψί και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί καλά το χυλοπιτάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: