Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

1 Κομμάτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο από σπάλα ή μπούτι περίπου 1 κιλό

4 Πατάτες κομμένες σε κυβάκια

Μπόλικο πιπέρι

1 Κουταλιά σούπας μέλι

1/2 Ποτήρι νερό

Ελαιόλαδο

Θυμάρι 

Πάπρικα

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας σε χαρτί κουζίνας, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και κατόπιν με μέλι. Το αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με πάπρικα και θυμάρι το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τις πατάτες τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και το νερό. 
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά να πάρει χρώμα. Όταν κρυώσει λίγο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: