Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

Κανέλα

 ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια

2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

500ml. Χυμό ντομάτας

1 Ποτήρι κρασιού, κόκκινο κρασί

1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

Πιπέρι

Κύμινο

Ρίγανη

1 Φύλλο δάφνης

Αλάτι

1 Ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πολτό σκόρδου.
  • Προσθέτουμε το κρέας, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε το χυμό με το πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ ή ρύζι, πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: