Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Ελαιόλαδο

 ΥΛΙΚΑ

2 Χοιρινές μπριζόλες

1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

Λίγα φύλλα φασκόμηλο

1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

1 Κουταλιά σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα φύλλα φασκόμηλου και τα αφήνουμε 2 λεπτά να βγάλουν το άρωμα τους. Πλένουμε τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι. Τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν. Σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: