Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 Στήθη κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
Λίγο αλεύρι
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
200γρ. Γιαούρτι
Μπούκοβο
Κάρυ
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Κόλινδρο
200ml. Κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Πλένουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο. Το αλευρώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και 1/2 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα γιαουρτιού, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτες ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: