ΥΛΙΚΑ
3 Φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
1 Φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1350γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 Λίτρο νερό
1 Κιλό ζάχαρη
200γρ. Μέλι
2 Ξυλάκια κανέλας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Μέλι
Καρύδια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 Φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
1 Φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1350γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 Λίτρο νερό
1 Κιλό ζάχαρη
200γρ. Μέλι
2 Ξυλάκια κανέλας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Μέλι
Καρύδια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε μία λεκάνη, βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: